Czeglédi Péter Református Gimnázium
„Töviseken át a rózsákhoz”

Iskolánk immár második alkalommal kapcsolódott be a Comenius projektbe.

A projekt céljai: más kultúrák megismerése, angol nyelv gyakorlása, saját kulturális értékeink felfedezése, az Európai Unión belüli hasonlóságok és különbségek megismerése, az együttműködés és kreativitás hangsúlyozása.
Egy-egy projekt két évig tart és több ország kapcsolódik be. Partnereink: Törökország, Lengyelország, Németország és Olaszország.
Minden ország szervez egy-egy találkozót és mindegyiknek más témája van. A diákjaink részt vettek az olaszországi, németországi és lengyelországi találkozón, 2015. február 22-28-ig  pedig a mi iskolánk látta vendégül a partnereket.
Gazdag programmal vártuk őket. Ellátogattunk Pozsonyba, útközben megnéztük Dévény várát, illetve a garamszentbenedeki apátságot. Jártunk Selmecbányán és megcsodáltuk a Szent Antali kastélyt is. Emellett szórakoztunk a lévai csodák palotájában (Atlantis) és a fogadó családok is számos más érdekes programot biztosítottak. De nem csak a szórakozásé volt ez a hét. A találkozó célja az volt, hogy megismerjük egyes országok nemzeti ételeit és játékait. Különböző ételekből (pl. túró, paprika) készítettük el az országok zászlajai [képek], bemutattuk a játékokat [képek], és egy naptárat is készítettünk a nemzeti ételek receptjeiből. [képgaléria]