Hungarian Christian Grammar School
„Per spinas ad rosas”

Öt partner (Törökország, Olaszország, Németország, Lengyelország és Szlovákia) egy közös projekt indításáról határozott “Ismerkedés nyelvekkel, ismeretek más kultúrákról, szóbeli irodalom” (FOLKLOR) címen.

Célunk egymásnak, partnereink irodalmának, kultúrájának és hagyományainak megismerése közös weboldal létrehozása segítségével, valamint négy találkozó megszervezésével. A projekt témáját figyelembe véve a résztvevő országok olyan helyi legendák és hagyományok kutatására fognak összpontosítani, melyek helyi fesztiválokhoz kötődnek s zenével, művészettel, kézművességgel, étkezéssel és játékokkal kapcsolatosak. A diákok néphagyományok (népmesék, népdalok és közmondások) után fognak kutatni, megpróbálják a dalokat különböző nyelveken elénekelni (a kisebbségi nyelveket beleértve), a népzenét hagyományos kosztümökben előadni, és ételeket készíteni helyi hagyományos receptek szerint. A termékek létrehozásához felhasználják az információs-kommunikációs technológiákat (pl.: Podcasts, Power-Point prezentációk, interjúk rögzítése) és egyéb kreatív eszközöket (pl.: színdarab, receptek/énekek könyv formájában, koncert).

A projekt kommunikációs nyelve az angol. A diákoknak és a tanároknak a projekt jó lehetőséget nyújt az angol nyelv tökéletesítésére beszéd- és íráskészségük terén is, s ezáltal tudatosítani fogják az idegen nyelvek elsajátításának fontosságát.

Meggyőződésünk, hogy ez a projekt biztosítja a diákok és tanáraik személyes és szakmai fejlődését, valamint hozzájárul a helyi és az idegen kultúrákkal kapcsolatos ismeretek kiszélesítéséhez, ami fontos az Európai Unióhoz való tartozás hangsúlyozása szempontjából.

A projektben résztvevő valamennyi partner megosztja véleményét a többiekkel, valamint elkészíti elemzéseit és ezek eredményeit, melyekről a többieket is tájékoztatja.

Bemutató megtekintése (pptx)Bemutató megtekintése (pptx)