Czeglédi Péter Református Gimnázium
„Töviseken át a rózsákhoz”

A 2013-2014-es események dióhéjban

 

Kárpát-medencei Református Középiskolák XIX. Találkozója2014.07.06. - 09. - részt vettünk a Kárpát-medencei Református Középiskolák XIX. Találkozóján Mezőtúron.
A zárónyilatkozat itt olvasható. (Képgaléria)


Tanévzáró Június 27-én: ünnepélyes tanévzáró.
[Képgaléria]


SportnapJúnius 25. - sportnapot szerveztünk, ezen a napon fogadtuk a Gödöllői Református Líceum diákjait, a nap fényét a finom gulyás is emelte, amely közös erővel lett elkészítve. [Képgaléria]


Ballagás 2014. május 16-án ballagtak el a negyedikes diákok.


II. Iskolai Gokart Bajnokság - I. forduló2014.04.25. - Megrendeztük a II. Iskolai Gokart Bajnokságot - I. forduló


Márciusi emlékműsor 2014. március 14-én emlékünnepséget tartottunk. Vendégül láttuk a csopaki református alapiskola tanulóit, akikkel közös műsort szerveztünk a március 15-i események emlékére. [Képgaléria]


GimibálJanuár 31-én rendeztük a hagyományos gimibált a nagysallói kultúrházban.
[Képgaléria]


beszélgetés Csáky Pállal 2014. január 22-én beszélgetést tartottunk Csáky Pállal a nemzettudatról és a könyveiről.
[Képgaléria]


Tanulóinki bekapcsolódtak a Nyilas Misi karácsonya elnevezésű jótékonysági rendezvénybe, melyenk során doboznyi ajándékokat csomagoltak és továbbítottak a rászoruló gyermekeknek.


Nyitott napNovember 27-én tartottuk hagyományos nyitott napunkat, melynek során a jelenlegi kilencedikes diákok megismerkedthettek az iskolánk életével, tanítási módszereivel, programjaival.
[Képgaléria]


Comenius projekt Ismét elindult a Comenius projekt, közepén hat diák (Botos Nikoletta, Zakhariás Laura, Veszprémi Lilla, Kotora Andrea, Černák Áron és Balla Dávid), valamint Krnčan tanár úr és Igazgató Úr Olaszországban jártak, szebbnél szebb helyeket, vidékeket fedezve fel.
[Képgaléria]


A IX. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon Piatrik László (II:A) a középiskolások kategóriájában első helyen végzett a kárpát-medencei döntőben.


SzalagavatóSzalagavató - november 16. A negyedikesek életében elérkezett a következő fontos esemény, amikor a zöld szalagot feltűzte számukra az osztályfőnökük.
[Képgaléria]


Tudomány és techinka napja - November 13. Két tapasztalt előadó is érkezett erre a napra.Gulyás Gábor, aki a Nanotechnikáról, és Néveri Zoltán, aki a csillagászatról tartott részletes előadást. Iskolánk két tanulója a TUDOK versenyre készül, kutatási témájuk az Íriszdiagnosztika, ennek folyamatáról számoltak be.


Nemzeti Diákbajnokság - Október 25. Komáromban tartották a Nemzeti Diákbajnokság szlovákiai fordulóját, ahol több diák is sikeresen szerepelt. Piatrik László (II.A) 1.helyezést ért el asztaliteniszben és Mészáros Zsuzsanna (I.A) 3.helyezést ért el sakkversenyben.

Nemzeti Diákbajnokság Nemzeti Diákbajnokság Nemzeti Diákbajnokság Nemzeti Diákbajnokság
Nemzeti Diákbajnokság

Gloria Victis - Október 22. Az elsős diákok a Rákóczi Szövetség által szervezett fáklyás felvonuláson vettek részt Budapesten.

Gloria Victis
Gloria Victis Gloria Victis Gloria Victis Gloria Victis

Cserediák-program - Október 19-27. Az elsős diákok egy héten a miskolci Lévay József Református Gimnázium vendégszeretetét élvezték. Eközben a mi iskolánk 3 miskolci diáklányt fogadott.


AvatásAvatás - Október 16. Az elsősök hivatalosan is a gimnázium diákjaivá váltak.
[Képgaléria]


Vezetőképző - Október 4-6. - Iskolánk 2 diákja Budapesten vett részt ezen a hosszú hétvégén az igazgató úr kiséretében. Ellátogattak szinházba, érdekes programokat szerveztek nekik, új ismeretekkel gazdagodtak.

Vezetőképző Vezetőképző Vezetőképző

Október 6.Október 6.Október 6. - A gimnázium énekkara, a Gaudium a lévai temetőben, Kiss Beáta tanárnő szervezésében egy rövid műsört adott elő hőseinkről, amit hétfőn az iskola diákjai is megnézhettek.


Szülőföldünkön járva - szeptember 27. A 2.,3.és 4. évfolyam tanulói a Garam mente látványosságaival ismerkedtek meg. A napot Siklóson kezdték, majd a zselizi városi múzeumban jártak, ahol sok érdekességet hallottak az Eszterházyakról és Schubertről. Ezután Oroszkán egy II.világháborús fegyverkiállitást tekintettek meg. Napjukat Zalabán zárták Csontos Vilmos emlékházában.


Drogellenes előadás - szeptember 26. Iskolánk volt diákja, Szigeti Szilárd tartott előadást az alkohol és drog ártalmairól, szakszerűen, fiatalos humorral. Ezen az előadáson az általános iskola tanulói is részt vettek.


Városi olimpia - szeptember 7. Iskolánk több sportágban is megmérettette magát. Lányok röplabdajátékon,a fiúk pedig focin vettek részt. Emellett egy első osztályos tanuló 100 m-es futásban versenyzett, Piatrik László (II.A) pedig első helyezést ért el asztaliteniszben.


Egészségvédelmi nap - szeptember 6. Az elsősöknek már az első héten lehetőségük volt ismereteik bővitésére, ugyanis ezen a napon alkalmuk nyilt arra, hogy elsajátitsák az elsősegély alapjait, majd egy rendőrségi előadást is végighallgattak.


EskütételTanévnyitóTanévnyitó - Iskolánk két tanévnyitóval kezdte az évet,az egyikre az iskola disztermében került sor szeptember 2-án,a másikra pedig szeptember 8-án a Református Templomban, ahol az elsősök és az új pedagógusok fogadalmat tettek.